Logo del centre cívic

Arts Escèniques (Barcelona Districte Cultural)

La balsa de la medusa
Logo de l'activitat La balsa de la medusa

Dissabte 18:00 a 19:00

28 d'octubre de 2023

Espai: SALA MILÀWAY RAVAL

Artista: Los Aurora

Un quadre que l'artista romàntic Théodore Géricault va pintar l'any 1818, El rai de la medusa, és el punt de sortida conceptual del darrer disc de Los Aurora i de l'espectacle que presenten al Barcelona Districte Cultural: una crítica a la decadència a què la humanitat es veu abocada per culpa de la corrupció del poder.

Per desenvolupar aquesta idea, Los Aurora han fet un disc amb un so més elèctric i enèrgic, proper al rock andalús dels 70 i hereu de l'explosió creativa que Enrique Morente i Lagartija Nick van fer esclatar l'any 1996 amb l'àlbum ‘Omega'. El so de la banda de Barcelona continua sorgint del flamenc que fusionen amb altres gèneres i que evoluciona cap a llenguatges musicals més atrevits.

El disc es presenta al circuit amb un espectacle innovador que compta amb el ballarí Pol Jiménez, que uneix tradició i modernitat a base de palos jondos com seguiriyas i farrucas que evolucionen cap a l'experimentació, tal i com fa la música amb la veu del Pere Martínez, el piano de Max Villavecchia, el baix de Javi Garrabella i la bateria de Joan Carles Marí.

Preu: Gratuït

Dissabte
28/10/2023
(ÍOR) + CONTINUUM
Logo de l'activitat (ÍOR) + CONTINUUM

Dissabte 18:00 a 18:30

25 de novembre de 2023

Espai: SALA MILÀWAY RAVAL

Artista: Marc Fernández & Julio León

A l'alfabet de les runes celtes, íor és la runa associada al moviment, al flux de dues forces contràries que, juntes, actuen harmoniosament darrere del bé comú i es recolzen per generar moviment en una mateixa direcció.

Sobre l'escenari, Marc Fernández i Julio León són dos cossos a la recerca d'aquesta simbiosi perfecta, fusionant-se en un sol ésser. Els dos intèrprets oscil·len durant aquesta peça de petit format, entre el desig de dominació i control i la necessitat de cedir i deixar anar.

Aquesta peça va ser doblement premiada, pel jurat i el públic, del XVII Certamen Coreogràfic de Sabadell; al Estrena't Dansa 2022 del Centre Cívic Casa Groga (peça guanyadora) i al Territori en Dansa 2023 del Centre Cívic Teixonera (premi del públic).

Juntament amb (ÍOR) hi ha CONTINUUM, un solo orgànic i fluid, que és un altre viatge hipnòtic nascut de l'associació dels dos ballarins. Per CONTINUUM, Julio León ha estat premiat al 26MasDanza i al International Online Dance Competition 2022 de Canadà, entre d'altres festivals.

Preu: Gratuït

Dissabte
25/11/2023
Cadires
Logo de l'activitat Cadires

Dissabte 18:00 a 19:40

2 de desembre de 2023

Espai: SALA MILÀWAY RAVAL

Artista: Teorema Teatre i Centaure Produccions

Dos vells actors preparen una sala buida plena de cadires per a uns convidats que potser no vindran mai. Parlen de la seva professió i comparteixen les seves vivències personals amb el públic. Són la Mont Plans i l'Oriol Genís. Ella és una actriu marcada per una llarga trajectòria com a component de la companyia La Cubana. Ell probablement sigui l'actor que més personatges ha representat mai al Teatre Nacional de Catalunya, una eminència del teatre contemporani actual.

Feia molt de temps que Mont Plans i Oriol Genís volien treballar junts i Les Cadires de Ionesco, una obra de teatre de l'absurd molt maca però una mica enrevessada, era l'ocasió perfecte. També per a què ambdós parlessin i reflexionessin sobre l'ofici d'actor, el pas del temps i la vellesa.

Cadires es va estrenar el 2021 al Festival LOLA d'Esparreguera. L'any 2022, l'obra va ser nominada als Premis de la Crítica com a Millor espectacle de petit format i aquest 2023, Mont Plans ha rebut el prestigiós Margarida Xirgu a la millor interpretació de la temporada teatral a Barcelona per Cadires.

Un espectácle per a més de 16 anys.

Preu: Gratuït

Dissabte
02/12/2023
Solo
Logo de l'activitat Solo

Divendres 18:00 a 18:45

15 de desembre de 2023

Espai: Sala d'Actes

Artista: Cia. Roi Borrallas

Es diu que l'hàbitat natural de qualsevol pallasso és l'escena, el lloc on es troba amb les rialles del públic. Però què passa quan el pallasso està sol al seu camerino, on persona i personatge es mesclen? On es confon l'escenari amb la realitat? Aquest espai privat és la frontera on té lloc Solo.

Les idees i les bogeries del pallasso sorgiran en la soledat d'un camerino que és en realitat l'escenari de l'humor i la imaginació. Allà, l'artista combinarà títera, manipulació d'objectes i màscares a la recerca de la comicitat.

L'espectacle Solo va ser presentat al Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, i ha restat guardonat amb el Premi Zirkolika com a millor espectacle de pallassos de 2022 i el Premi Feten com a millor actor 2022.

Preu: Gratuït

Divendres
15/12/2023
Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS S.L (B59960526) | Av. Diagonal 392, 1r 1a,
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC DRASSANES

Nou de la Rambla, 43
08001 Barcelona
934412280
informacio@ccdrassanes.cat

Logo Miram Cloud