Logo del centre cívic
¿Qué fue de Andrés Villarrosa?
Logo de l'activitat ¿Qué fue de Andrés Villarrosa?

Divendres de 20:00 a 21:50

18 de febrer de 2022

Espai: Sala d'Actes

Artista: Teorema Teatre

Si es fa una cerca a internet d'Andrés Villarrosa, poques traces es poden trobar de la carrera fugaç i rutilant del cantant de varietés. Bé, de fet, no se'n troba cap. Enlloc es recorda el seu lema, “el cantante melódico del trémolo metódico”. 

Tot i que l'estrella va ser fugaç, va deixar un rastre brillant. Sigui com sigui, Andrés Villarrosa encara viu entre nosaltres i es resisteix a l'oblit.

Ara que han passat més de vint anys, Andrés Villarrosa vol fer el seu cant de cigne particular. Ha tret el perruquí del calaix i les jaquetes llampants de l'armari, perquè tornin a veure la llum del dia. I també ha desempolsat les cintes de casset dels instrumentals de playback que el van acompanyar a les seves actuacions aparentment més memorables. D'aquesta manera, el respectable podrà tornar a sentir les cançons emblema que mai no el van fer famós, títols oblidables com Hermano, La canción del guau guau, Vaya chófer o Mambo Caracoles.

La crítica ha escrit:
“L'obra sap navegar per l'equívoc. Per jugar entre la ficció i la realitat. També entre el patetisme i una emoció trista que commou. Oriol Genís dona la cara per aquest Villarrosa, que no té la ploma d'Ocaña però sí la seva frescor.”
(Jordi Bordes, Recomana.cat)
https://recomana.cat/obres/que-fue-de-andres-villarrosa/critica/cantant-melodic-gens-metodic-busca-abracada-de-confort

“Genís ha recorregut a Marc Rosich perquè embasti aquest hilarant biopic musical de la vorera cañí del Raval, tot i que referma entre rialles la sospita que es tracta d'un mockumentary amb irònica distància postmoderna i jocs metateatrals. Un divertiment sobre heterònims amb jaquetes de lamé, com Jaume Sisa (Ricardo Solfa). Un espectacle sense etiquetes que només podria defensar tot un artista.”
(Juan Carlos Olivares, Time Out)
https://www.timeout.cat/barcelona/ca/teatre/que-fue-de-andres-villarrosa

¿Qué fue de Andrés Villarrosa? és una comèdia estranya que fa petar de riure mentre reivindica la memòria d'un personatge inclassificable amb una història que només podríem titllar de tràgica. Una peça gairebé nostàlgica que fa passar volant els minuts i et deixa amb un somriure perpetu a la boca. Un muntatge que hauria de fer temporada en un cabaret com cal per poder gaudir-ne acompanyat d'un bon gintònic de Larios en got de tub.” 
(Gemma Moraleda, “Somnis de teatre”)
http://somnisdeteatre.com/que-fue-de-andres-villarrosa/
 

Inscripcions obertes a partir del 8 de febrer.

Preu: Gratuït

Divendres
18/02/2022

Abans d'inscriure't

En cas de força major derivada de la crisis sanitària actual i/o perquè qualsevol autoritat governamental no permeti el desenvolupament de l’activitat a la que ha estat inscrit/a de forma presencial (donat que aquesta circumstància pot restringir l’accés a l’equpament) aquesta activitat s’adaptarà per a que pugui realitzar-se de forma virtual i des de qualsevol dispositiu amb accés a la xarxa internet. El nombre d’hores, sessions i horaris seran els mateixos. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel•lat o suspès i, per tant, no donarà dret a la devolució de l’import de la inscripció proporcional a les sessions realitzades virtualment. Aquests possibles canvis seran informats amb antelació així com el suport o plataforma telemàtica des de la que es continuarà oferint l’activitat.

A causa de la situació actual s’han reduït les places de cada curs per tal de garantir la distància de seguretat entre les participants. A més, cada persona haurà de portar el seu material per fer el taller (instrument, màrfega de ioga,...) i l'ús de la mascareta serà obligatori per accedir al centre i durant el desenvolupament del curs.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
PROGESS S.L (B59960526) | Av. Diagonal 392, 1r 1a,
progess@progess.com

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC DRASSANES

Nou de la Rambla, 43
08001 Barcelona
934412280
informacio@ccdrassanes.cat

Logo Miram Cloud